Dobrodelni Leo klub Novo mesto

Subtitle

 

NAPOVEDUJEMO: 4. Dobrodelni Leo tek

Dobrodelni Leo klub Novo mesto v sodelovanju z Lions klubom Novo mesto organizira že četrto leto zapored Dobrodelni LEO tek. Dogodek bo potekal v nedeljo, 11. maja, v novomeškem športno-rekreacijskem centru Portoval.

Tekači se boste lahko preizkusili na teku na 5 ali 7 km, otroci pa na 300 in 800 m. Ob prijavi na rekreativni tek bomo zbirali prostovoljne prispevke v višini 5 €, na otroški tek pa v višini 2 €.

Prijave so že odprte in do nje lahko dostopate preko sledečega obrazca na naši spletni strani.

Letošnje leto bomo zbrana sredstva namenili 21-letni študentki s Fakultete za Socialno delo v Ljubljani. Dekle ima cerebralno paralizo in je že od rojstva na invalidskem vozičku. Ker je njen sedanji že precej zastarel, nakup novega pa zanjo precej veliko finančno breme, ji ga bomo priskrbeli mi z zbranimi sredstvi.

Program 4. Dobrodelnega Leo teka:

  • 8:00–9:00 prijave

  • 9:00 otroški tek na 300 m (1. triada)

  • 9:20 otroški tek na 800 m (2. triada)

  • 10:00 rekreativni tek na 5 in 7 km

 

Novost letošnjega teka je organizirano varstvo za otroke. Predvsem je to aktualno za starše, ki imate majhne otroke in nikogar, ki bi v času vaše tekaške preizkušnje bdel nad njimi.

Prireditev četrti Dobrodelni Leo tek bo povezovala radijska voditeljica in novinarka Anja Hlača Ferjančič.


 

3. Dobrodelni LEO tek, 5. 5. 2013

5. maja smo člani Dobrodelnega LEO kluba Novo mesto v sodelovanju z Lions klubom Novo mesto  organizirali v športno rekreacijskem centru Portoval  3. Dobrodelni LEO tek. Otroci bi se kot običajno pomerili v teku na 300 in 800 m, odrasli pa na 5 in 7 km, ob prijavi pa bi tokrat prvič poleg vrečke s praktičnimi nagradami sponzorjev prejeli tudi spominsko majico in čipe za merjene časa. Zabeležili smo rekordno število (120) predprijav, vendar smo morali na dan dogodka zaradi varnosti tekačev tek, žal, odpovedati, saj je bila zaradi dežja proga po gozdu zelo razmočena. Zato smo v Situli organizirali novinarsko konferenco (klik). 

Prostovoljnih prispevkov tekačev tako nismo zbirali, bomo pa vsa prejeta sponzorska sredstva podarili v dobrodelne namene, in sicer jih bomo podarili 7-letnemu dečku iz okolice Novega mesta, ki se že od rojstva naprej bori s številnimi izzivi, med drugim s težavami z dihanjem, govorom in gibanjem. Kljub diagnozi cerebralna paraliza, si kot vsak otrok tudi sam želi tekati in v upanju, da bi nekoč zmogel narediti samostojen korak, obiskuje razne strokovnjake in suit therapy. Slednja pa je velik finančni zalogaj, vendar bo tako dečku postala lažje dosegljiva

 

Medijski sponzor 3. dobrodelnega LEO teka:

 

Sponzorji :

   

Zabavno-delovni vikend, 19. in 20. 4. 2013

 

Leo člani smo predzadnji konec tedna v aprilu bili nadvse aktivni.

Na petkov večer smo poskrbeli za mlajše občane Novega mesta, in sicer smo se zabavali v klubu Lokal Patriot. Za glasbo je skrbel naš nekdanji član Miha Ferlež. Želeli smo pokazati, da znamo prijetno združiti tudi s koristnim. Tudi tu ni šlo brez dobrodelne note – zbirali smo prostovoljne prispevke, ki jih bomo predali družini iz okolice.

Naslednji dan pa smo poskrbeli za najstarejše prebivalce iz našega okolja. V sobotnem dopoldnevu smo skupaj z novomeškimi Lionsi uredili okolico Doma starejših občanov Novo mesto. Posadili smo 6 dreves, eno izmed njih je bilo za najstarejšo prebivalko doma, ki je letos dopolnila 90. leto. Dom smo okrasili tudi z balkonskim cvetjem, ki smo ga predhodno posadili v cvetlična korita. Prebivalci doma so nam bili zelo hvaležni, saj smo jim prinesli v dom cvetje, z njim pa toplino, domačnost in prijetnost.

VaLEOntinovo, 14. 2. 2013

Leoti smo se ob »dnevu zaljubljencev«  priredili tradicionalno akcijo VaLEOntinovo. Potekala je v četrtek, 14. 2., na praznik svetega Valentina v Planetu Tuš Novo mesto. Podarjali smo okusne sladke  mafine iz domačih pečic v zameno za vaše prostovoljne prispevke. Naš namen je bil tudi seznaniti javnost z našim delovanjem ter v pogovoru z njimi prepoznati potrebe in želja našega okolja.

Zahvaljujemo se vsem za prijetne klepete in darove ter Planetu Tuš za vedno nadvse prijazno sprejetje in namestitev stojnice. Finančna sredstva, ki smo jih zbrali na Valeontinovem, bomo skupaj z darovi novomeških Lionsev poklonili družini iz Metlike.

 

Akcija zbiranja oblačil, 5. in 12. 1. 2013

 

Člani LEO kluba smo se v soboto, 5. in 12. januarja, udeležili akcije zbiranja oblačil, igrač in drugih potrebščin. K akciji so nas povabili člani našega botrskega kluba Lions klub Novo mesto, ki so akcijo organizirali v sodelovanju z Rotary klubom Novo mesto.

Na akciji smo sodelovali pri zlaganju in sortiranju oblačil, ki jih bosta Lions in Rotary klub namenila Rdečemu križu. Slednji bo zbrano razdelil med tiste, ki jih najbolj potrebujejo.

Na tem mestu bi se želeli zahvaliti Lions klubu za povabilo, da sodelujemo pri njihovi akciji, predvsem pa gre zahvala vsem, ki so v akciji sodelovali s prinesenimi oblačili, njihov odziv je bil res neverjeten in zbrana je bila precejšnja količina oblačil, igrač in šolskih potrebščin, kar bo v prihodnjih tednih nedvomno razveselilo veliko ljudi.

Vas zanima, koliko smo uspeli zbrati s skupnimi močmi? Klik

 

Dobrodelna košarica, 22. 12. 2012
Dobrodelni Leo klub Novo mesto je skupaj z Rotaract klubom Novo mesto ponovno priredil skupno akcijo Dobrodelna košarica.Življenjske potrebščine in dobrine smo zbirali v trgovskem centru Qlandija pred trgovino Intersper in v Planetu Tuš. S skupnimi močmi in predvsem vašimi prostovoljnimi prispevki hrane, pripomočkov za nego in gospodinjstvo, smo napolnili 10 nakupovalnik vozičkov. Dobrine smo razdelili družinam v stiski, ki smo jim na ta način vsaj nekoliko zmanjšali trenutno stisko in jim prižgali lučko upanja. 

Dobrodelni Lions ples, 1. 12. 2012

Tudi letos smo se člani Leo kluba udeležili Lions plesa, kjer smo združili naše dobrodelne moči in obiskovalcem popestrili večer z vrtnicami ter sestavljanko. Oblikovali smo prav posebno sestavljanko, z motivom iz prvega Dobrodelnega Leo teka. Obiskovalci so poleg vrtnice prejeli košček sestavljanke, potem pa so poizkusili srečo z vstavljanjem svojega koščka v luknjo izbranega manjkajočega koščka sestavljanke. Zmagovalka je za nagrado prejela prav takšno, a novo sestavljanko. V igrivem vzdušju smo zbrali dovolj prispevkov, da bomo lahko deklici v stiski plačali decembersko položnico za bivanje v dijaškem domu.

 

Cvičkov pohod na Gorjance, 17. 11. 2012

Leo klub Novo mesto in Leo klub Trebnje sta 17. novembra organizirala prvo akcijo Osrednjeslovenske Leo cone - cvičkov pohod na Gorjance. Člani obeh dobrodelnih klubov smo se skupaj s prijatleji povzpeli na bližnje Gorjance, in sicer vse do Miklavža, okrepčali pa smo se tudi na Gospodični. Ob cvičku in druženju v naravi smo se poveselili in okrepili naše vezi za nadaljnje sodelovanje. Imeli smo se super!

 

Dobrodelna košarica, 30. 6. 2012

V soboto, 30. junija, smo člani dobrodelnega Leo kluba od 8. do 14. ure v nakupovalnem centru Qlandia zbirali življenjske potrebščine za mamo s štirimi otroki, ki se je znašla v hudi življenjski stiski. S skupnimi močmi smo ji pomagali tako, da smo ji predali 2 zvrhana vozička hrane in drugih pripomočkov za vsakdanje življenje. Hvala!

2. Dobrodelni LEO tek, 6. 5. 2012

Dobrodelni Leo tek se je drugo leto zapored odvijal v nedeljo, 6. maja, v ŠRC Portoval v Novem mestu. Na dogodek smo organizatorji Dobrodelni Leo klub Novo mesto uspeli privabiti 50 otroških tekačev, 170 tekačev za rekreativni tek in 50 zumbašič ter zbrati 1500 evrov. Krmilo mikrofona je prevzel Robert Erjavec, ki je simpatično in suvereno vodil dogajanje.

Dogajanje se je pričelo ob 8. uri zjutraj s prijavami oz. s startom teka za otroke na 300 in 800 m ob 9. uri. Mladi športni upi so dosegli odlične rezultate, predvsem pa pokazali veliko mero pozitivne energije. Sledil je osrednji del – tek na 5 in 7 km. Zbralo se je kar 170 tekačev, kar je preseglo lanskoletno udeležbo.  REZULTATE teka si lahko ogledate na tej povezavi, fotografije pa na Facebooku.

Novost letošnjega dogodka je bila popularna skupinska vadba – zumba.  Organizatorji smo jo poimenovali LEO zumba, za plesne koreografije pa je poskrbela znana dolenjska zumbašica Nina Petaros. Plesne korake sta pretežno ženski populaciji kazali še Nina Novak in Katja Žigante.

Bistvo Dobrodelnega Leo teka je promocija zdravega telesa in duha z namenom pomagati posameznikom, ki imajo oteženo oz. moteno gibanje. Tako smo uspeli zbrati 1500 € finančnih sredstev iz prostovoljnih prispevkov za udeležbo na teku. Vrednostni bon smo na dan prireditve predali 9-letnemu Florjanu iz Novega mesta za nakup prilagojenega prenosnega računalnika. Zbrana sredstva (prostovolnjih prispevkov udeležencev teka in sponzorjev) so nam omogočila nakup kar dveh računalnikov -  zaFlorjana in Janjo. Florjan ima od rojstva okvarjeno hrbtenjačo in je zato na invalidskem vozičku, kaže pa tudi znake avtizma. Janja pa je učenka tretjega razreda, ki ima od rojstva cerebralno paralizo in ima težave v motoriki prstov na rokah. Računalnik jima bo omogočal, da bosta lahko sledila šolskemu delu in bosta lahko napredovala enako hitro kot njuni sošolci. Ker sta oba učenca OŠ Drska, smo ob zaključku šolskega leta tam tudi predali oba računalnika obdarovancema.

Hit letošnjega teka:

http://leo-nm.webs.com/ZMIGAJ SE_MASTER_1.mp3

 

 

 

Sponzorji letošnjega dobrodelnega Leo teka so bili:

              

VaLEOntinovo, 12. 2. 2012

Člani Dobrodelnega Leo klub Novo mesto smo v nakupovalnem centru Planet Tuš dva dni pred praznikom zaljubljencev izvedli že šesto tradicionalno akcijo VaLEOntinovoposladkajmo se z mafini. Članice smo napekle zadostne zaloge sladkih LEO mafinov, ki smo jih delili v zameno za prostovoljne prispevke. Kljub vremenskim nevšečnostim in posledično slabšemu obisku centra, smo uspeli izmenjati celotno zalogo mafinov. Naš namen je bil opozoriti na ljubezen do bližnjega oz. izkazovanje le-te skozi vse dni v letu.

Zopet so vsi, ki so darovali, dokazali, da jim je mar za sočloveka in medsebojno pomoč – tokrat z denarnim prispevkom. Uspeli smo zbrati 300 evrov. Izkupiček smo podarili družini iz Sel pri Dobovi, ki jim je požar vzel dom. Skupaj z drugimi dobrotniki jim bomo tako skušali postaviti novo streho nad glavo.
Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas obiskali na VaLEOntinovem in vam želimo obilno ljubezni!

Dobrodelna košarica, 9. in 10. 12. 2011

Leoti smo skupaj z Rotaractovci (člani Rotaract kluba Novo mesto) premierno priredili skupno akcijo z imenom Dobrodelna košarica, ki združuje tradicionalni akciji posameznih klubov (»Dobrodelni voziček« in »Božično košarico). Z združenimi močmi nam je uspelo zbrati 10 zvrhanih nakupovalnih vozičkov življenjskih potrebščin. Razdelili smo jim socialno ogroženim družinam in posameznikom, ki so se prejetega iskreno razveselili.Od treh mamic samohranilk s štirimi majhnimi otroki smo prejeli prelepo zahvalno pismo (spodaj). 

  

So nas obiskali

dobrodelni leo-ti nasmejani.

Nam v prazničnih dneh pripeljali stvari

in nam za kar nekaj časa pregnali skrbi.

V otroških očeh navdušenje,

v maminih očeh solze sreče.

Prijeten je občutek,

da lahko za trenutek

pozabiš na preteklost

in upaš na boljšo prihodnost.

Ne moremo izraziti hvaležnosti,

ki v naših srcih čepi.

Mogoče pa vas naša pesmica

vsaj malo razveseli.

Hvala vsem za vse!

Nas7

Prvi Dobrodelni Leo tek, 8. 5. 2011

Sončno nedeljo smo člani Dobrodelnega Leo kluba Novo mesto izkoristili za prvo večjo akcijo. Na športno-rekreacijskem centru Portoval smo organizirali prvi Dobrodelni Leo tek. Tekači so se na stadionu pričeli zbirati že kmalu po osmi uri, ko smo odprli prijave. Vsakemu smo podarili vrečko s praktičnimi nagradami sponzorjev in vodo ter ročno izdelano spominsko medaljo Nataše Malovrh.

Najprej so se v teku na 300 in 800 m pomerili najmlajši, sledilo je tekmovanje paraplegikov, ob deseti uri pa so s stadiona proti gozdu Portoval krenili rekreativni tekači na 5 in 7 km. Skupno jih je bilo kar 114, kar organizatorji akcije ocenjujemo kot izvrstno udeležbo, glede na to, da je to naš prvi tek in edini dobrodelni tek v Novem mestu. Dogajanje na prireditvi je popestril tudi Primož Kobe, maratonec in slovenski predstavnik na SP in OI v maratonu, ki je predstavil tudi skikanje.

S prostovoljnimi prispevki in donacijami naših sponzorjev smo uspeli zbrati 1800 €. Darilni bon smo predali Franciju iz Društva paraplegikov Dolenjske, Bele Krajine in Posavja, ki je postal paraplegik zaradi avtomobilske nesreče, za nakup športnega invalidskega vozička. Dokazali smo, da slogan Zmorem, tečem, pomagam resnično drži.

Glede na to, da je akcija uspela, smo odločeni, da jo ponovimo tudi drugo leto. Ob tem bi se še enkrat zahvalili vsem tekačem in obiskovalcem, ki ste prišli podpreti našo akcijo, prijateljem, da ste nam pomagali pri izvedbi akcije, in organizatorjem, ki so nam omogočili samo organizacijo teka! To so: Mestna občina Novo mesto, Agencija za šport Novo mesto, Smučarsko društvo Krka Rog, CGP, Krka, TPV, Granit commence, Mines, Roletarstvo Bayer, Roletarstvo Medle, Dana, Evian, Rebootizer, Grm Novo mesto, Oljka, Tilia, Tiskarna Vesel, Hypo Alpe Adria, Garvoda barve laki, Renault, Tabakum. Medijska sponzorja dogodka pa sta bila Radio Krka in Vaš kanal.

Hvala vsem!

 

Akcija ob dnevu Zemlje, 16. 4. 2011

Ob dnevu Zemlje smo se člani Dobrodelnega Leo kluba Novo mesto pridružili akciji Linsov in skupaj z njimi pomagali pri urejanju okolice Doma starejših občanov Novo mesto. Zavihali smo rokave in v korita posadili okoli 300 rož, ki bodo poleti krasile balkone Doma starejših občanov in jim tako polepšale vsakdanje bivanje. Akcijo smo izkoristili tudi za prijetno druženje, na koncu pa smo se še okrepčali z dobrotami gostiteljev.

Podarili smo oblačila, 29. 3. 2011

Člani Dobrodelnega Leo kluba Novo mesto smo podarili oblačila stanovalkam Varne hiše in njihovim otrokom. Radodarna someščanka nam je darovala ogromno oblačil, ki smo jih na njeno željo posredovali uporabnicam Varne hiše. Oblačila so povsem nova, nekaj jih je tudi rabljenih, mamicam in njihovim otrokom pa bodo prišla prav zdaj kot tudi v poletnih mesecih. 

Donacija za Japonsko, 20. 3. 2011

Člani Dobrodelnega Leo kluba bomo skupaj z ostalimi Leo klubi v Sloveniji nakazali denar v fundacijo LCIF, ki je največja tovrstna nevladna fundacija na svetu. Fundacijo upravlja Lions Clubs International in deluje brez manipulativnih in administrativnih stroškov. Stroški fundacije se namreč krijejo iz članarin in so tako vsa sredstva, ki jih pridobijo, dejansko preusmerjena na posamezne distrikte, ki so utrpeli škodo. Ta fundacija je do sedaj tudi pomagala Sloveniji ob potresu v Posočju in v lanskoletnih poplavah. Denar smo dobili v nekaj dneh po naravni nesreči. Do sedaj je Slovenija dobila več sredstev, kot pa smo jih tja nakazali. Največji plačnik v fond je bila v zadnjih desetletjih prav Japonska, ki pa sredstev ni nikoli črpala.

Podarili smo nova očala, 18. 3. 2011

Člani Dobrodelnega Leo kluba Novo mesto smo Novomeščanki v sodelovanju z optiko Glasmaher podarili nova korekcijska očala. Obdarovanka ima številne zdravstvene težave, pred kratkim je izgubila službo, ima invalidsko upokojenega moža, preživlja pa tudi dementno mati ter hči, ki študira v Ljubljani. V hudi finančni stiski se je s prošnjo obrnila na nas že pred časom, v prijaznem sodelovanju z optiko Glasmaher pa smo v mesecu marcu skupaj z gospo izbrali primerna očala in ji tako priskočili na pomoč.

Dobrodelni voziček, 12. 3. 2011

Zaradi velike uspešnosti akcije Dobrodelni voziček, smo se Leoti odločili akcijo ponoviti. Tokrat smo pred prodajalno Tuš zbirali življenjske potrebščine za bivšo uporabnico Varne hiše, mamico dveh otrok, ki zaradi finančne stiske ne zmore pokriti mesečnih stroškov. Radodarni mimoidoči so ji podarili razna osnovna živila in higienske pripomočke, v vozičku pa se je našlo tudi nekaj priboljškov. S skupnimi močni smo napolnili dva zvrhana vozička živil, nekateri pa so priskočili na pomoč tudi z oblačili. Upamo, da smo obdarovanki vsaj malce olajšali vsakdan.

 

Pomoč prizadetim v poplavah, 13. 2. 2011

Leoti iz dobrodelnega Leo kluba Novo mesto smo vsaj malenkost olajšali situacijo trem družinam v Kostanjevici, ki so bile močno prizadete v jasenskih poplavah. V ta namen smo jim izročili darilne bone, ki jih bodo lahko porabili za hrano v bližnji prodajalni. Ob tem smo opazili, da so vsakdanje razmere za mnoge še vedno zelo težke. Nekaterim družinam smo v stiski pomagali s pohištvom, ki so nam ga radodarno podarili posamezniki z bližnje in daljne okolice, za kar se jim lepo zahvaljujemo. 

VaLEOntinovo, 13. 2. 2011

Na dan pred praznikom zaljubljencev smo pred prodajalno Tuš v Novem mestu člani dobrodelnega Leo kluba prodajali mufine, ki so jih spekle članice in člani ter pridne mamice. Akcija je bila izredno uspešna, saj smo s prostovoljnimi prispevki zbrali preko 190 €, ki jih bomo podelili v dobrodelne namene.

Obdarovanje otrok v splošni bolnišnici Novo mesto,  21. 12. 2010

V mesecu decembru smo skrbeli, da nihče ne bi ostal neobdarovan. Tokrat smo se podali na Otroški oddelek Splošne Bolnišnice Novo mesto. Ker otrokom zdravja žal ne moremo podariti, smo jim skušali bolnišnično bivanje napraviti bolj prijetno. Presenetili smo jih z igračami, ki jih je podarilo podjetje Baby Center. Le-te so bile zelo različne: miselne igre, punčke, sestavljanke, lego kocke ipd. Otroci so doživeli nepopisno zadovoljstvo, upamo tudi, da bo to stimulacijsko vplivalo na njihovo ozdravitev.

 

 

Dobrodelni Lions ples, 12. 2010

Člani Leo kluba smo tudi na letošnjem Lions plesu obiskovalcem ponujali aranžirane vrtnice ter dobrote, ki so jih spekle članice in nekateri člani Leo kluba. Udeleženci so lahko tudi ugibali obseg prečudovitega kruhovega srca, ki ga je v ta namen spekla mama ene izmed članov Lions kluba Novo mesto. V plesnem vzdušju smo zbrali kar nekaj prispevkov, ki smo jih z veseljem podarili v dobrodelne namene.

Ogled risanke za najmlajše, 4. 12. 2010

Člani Leo kluba smo popestrili vesele praznične dni več kot 40. otrokom prve triade nekaterih novomeških osnovnih šol in jih popeljali na ogled risanke. Otroci so bili nad čudovito risanko, pokovko in družbo vrstnikov zelo navdušeni. 

Dobrodelni voziček, 11. 12. 2010

Za nami je uspešna akcija, poimenovana Dobrodelni voziček. V enem izmed novomeških nakupovalnih centrov smo namreč zbirali  življenjske potrebščine in zaradi številnih darovalcev smo uspeli napolniti kar šest zvrhano polnih nakupovalnih vozičkov. Vrednost zbranih sredstev smo ocenili na okoli 500 evrov.

Zbrano hrano in ostale potrebščine smo namenili mami samohranilki dveh otrok. Otroka sta še vedno vključena v izobraževalni proces, eden je šoloobvezen drugi pa srednješolec. Njihova preteklost je bila zaznamovana z nasiljem očeta oz. moža. Tako mama poskuša sebi in otrokoma na novo urediti življenje, kar pa ji je z izjemno nizkimi prihodki zelo težko.

Še isti dan smo zbrana sredstva predali izbranim obdarovancem. Čeprav je šlo za osnovne življenjske potrebščine kot so mleko, moka, kruh, testenine, sredstva za osebno higieno in podobno, je bilo veselje prejemnikov teh dobrin nepopisno.

Člani Leo kluba se najlepše zahvaljujemo vsakemu, ki je prispeval v naši akciji.

 

Dobrodelna predstava Laži, ampak pošteno, 6. 11. 2010

Monokomedija Laži, ampak pošteno v izvedbi Boruta Veselka je to soboto, 6. novembra, zabavala občinstvo novomeškega kulturnega centra. Tokrat z dobrodelnim ozadjem v organizaciji Dobrodelnega Leo kluba Novo mesto. Člani kluba z veseljem sporočamo, da nam je uspelo zbrati 1300 evrov. Denar smo namenili družini iz Kostanjevice za obnovo hiše, ki je bila prizadeta v letošnjih poplavah.

Pred začetkom predstave je skorajda polno dvorano pozdravila Urša Malešič, predsednica Dobrodelnega Leo kluba Novo mesto. V uvodnem govoru je predstavila delo »novomeških Leotov«, kot sami sebe poimenujemo člani kluba. Težko situacijo, v kateri se je znašla družina, je opisal Gorazd Šoštar, predstavnik občine Kostanjevica na Krki in pohvalil to humanitarno dejanje. Bon v vrednosti 1300 evrov smo na prireditvi izročili najmlajšemu 7-letnemu članu družine, ki ga je sprejel z otroškim veseljem.

Sledila je vrhunska 90-minutna predstava Boruta Veselka, ki je nagradila vložek vsakega udeleženca občinstva.

Člani Dobrodelnega Leo kluba smo enotnega mnenja, da je predstava uspela. Zavedamo se, da je v našem okolju še veliko pomoči potrebnih in še več tistih, ki bi radi pomagali. Zato verjamemo, da bo naslednja takšna akcija požela še več uspeha.

Končno bi se želeli zahvaliti vam in vaši medijski podpori, ki nam je omogočila, da smo javnost obvestili o dobrodelni akciji. Zahvaljujemo pa se tudi vsem obiskovalcem, ki so se odzvali na klic človeka v stiski in izkazali svojo dobroto.


 

Učna pot za slepe in slabovidne, 24. 4. 2010
Leoti iz Dobrodelnega Leo kluba Novo mesto smo se odpravili na učno pot za slepe in slabovidne. Ob tej akciji smo se povezali z Društvom za slepe in slabovidne Novo mesto in tako so se nam na izletu pridružila tri slabovidna dekleta, stara od 8 do 12 let s svojimi mami. V parku Vrtnarske šole Celje se lahko pohvalijo s prvo učno potjo, kjer lahko slepi in slabovidni spoznavajo naravo, njene posebnosti, zakonitosti in nenazadnje vso njeno lepoto na prav poseben način. Pot je opremljena s posebnimi prilagoditvami, kot je npr. dendrofon, cvetlična ura, visoke grede, taktilni zemljevid, les na otip idr. Slepim in slabovidnim je tako omogočeno, da se s sluhom in otipom učijo o naravi. Ogled parka je trajal dve uri in pol, dekleta pa so bila nad izletom navdušena. Preden smo se odpravili proti Novemu mestu, smo se najedli še slastne pice in tako smo lepo zaključili naš prijeten in koristen sobotni izlet.

 

Očistimo Slovenijo, 17. 4. 2010
V okviru akcije Očistimo Slovenijo, smo smeti pospravljali tudi člani Dobrodelnega Leo kluba Novo mesto. V akciji so se nam pridružili tudi člani Lions kluba Novo mesto. Pospravili smo smeti, ki so kazile okolico od bolnice, ob bregu Težke vode, vse do Doma starejših občanov. Tako je tudi z našo pomočjo Slovenija postala čistejša.
 

 

Velika noč z varovanci VDC-ja, 3. 4. 2010

Člani Dobrodelnega Leo kluba Novo mesto so obiskali varovance VDC-ja, ki med prazniki niso s svojimi družinami. Pomagali smo jim pri barvanju jajčk in se družili z njimi, da smo jim malo popestrili praznične dni. Varovanci so nas bili zelo veseli.

Stojnica Jožefovo, 19. - 21. 3. 2010

Dobrodelni Leo klub Novo mesto je tudi letos sodeloval na Tabakumovemu sejmu Jožefovo. Vse tri dni smo imeli postavljeno stojnico ter zbirali sredstva za socialno ogrožene družine na Dolenjskem. Z igračami ter oblekami smo napolnili 6 zabojnikov, ki bodo pomoči potrebnim prišli še kako prav.
VaLEOntinovo, 14. 2. 2010

V Leo klubu Novo mesto smo za letošnje valentinovo spekli muffine in jih podarjali v Planetu TUŠ Novo mesto v zameno za dobrodelni prispevek. Zbrali smo preko 160 € dobrodelnih prispevkov.

Dobrodelni Lions ples

V preteklem Leo letu smo začeli na Dobrodelnem Lions plesu udeležencem ponujati vrtnice ter ročno izdelane čokoladne dobrote, ki so jih naredile naše članice. Akcija je bila zelo dobro sprejeta, saj so dobrote premamile večino obiskovalcev.

 

Nakup življenjskih potrebščin za najstniško mati samohranilko

V prednovoletnem času smo se z dekletom, ki skupaj z materjo samohranilko vzgaja še enoletnega sina, odpravili v enega izmed velikih trgovskih centrov ter tam z dobrinami, ki jih vsakodnevno potrebuje, a si jih žal ne more vedno privoščiti, napolnili kar 4 polne vozičke, v katerih so se znašli kruh in mleko, večja zaloga mesa, otroški čaji, plenice, wc papir in ostale reči, ki so večini od nas samoumevne, njej in njeni družini, ki nas je, ko smo ji nakupljeno pripeljali domov, toplo sprejela, pa pomenijo vsaj majhno olajšanje vsakodnevnih skrbi.

 

VaLEOntinovo

Na praznik zaljubljencev smo v novomeškem BTC-ju predstavljali dejavnosti svojega kluba mimoidočim ter jim v zameno za prostovoljne prispevke delili dobrote, ki so stalnica na naših akcijah – muffine, delo Leo članic ter soproge enega izmed novomeških Lionsov. Akcija je bila uspešna, saj se je nad našim delovanjem navdušila večina mimoidočih ter prispevala prostovoljne prispevke.

 

Ogled košarkarskih tekem z mentalno oviranimi posamezniki

V letošnjem letu ob vikendih organiziramo oglede domačih košarkarskih tekem KK Krka v dvorani Leona Štuklja za ljudi z motnjami v duševnem razvoju. Le-ti so nad akcijo, ki jo pripravljamo v sodelovanju z Varstveno delovnim centrom Novo mesto in KK Krka, navdušeni.

 

Obdarovanje otrok v Splošni bolnišnici Novo mesto

Tik pred božičem smo v novomeški bolnišnici obiskali paciente otroškega oddelka ter jim razdelili vrečke, v katerih so se skrivale razne malenkosti, od ropotuljic za najmlajše, družabnih iger, iger s kartami, barvice, pobarvanke, žogice … Vse vrečke pa so seveda vsebovale tudi nogavice, ki so jih grele skozi zimo. Otroci so se našega obiska zelo razveselili.

Recent Photos